Széchenyi Terv Plusz

 

PROJEKTINFORMÁCIÓK

 

GINOP_PLUSZ-1.1.2-21-2022-00054

 

Élvonalbeli technológiai megoldások bevezetése a Decoration & Design Kft-nél

 

  • a kedvezményezett neve: Decoration & Design Ajándéktárgy és Dekoráció Nagykereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
  • a fejlesztés tárgya, célja: Élvonalbeli technológiai megoldások bevezetése a Decoration & Design Kft-nél
  • elszámolható összköltség: 678 609 117 Ft
  • feltételesen vissza nem térítendő támogatás összege: 339 304 558 Ft
  • a támogatás mértéke: 50%
  • a projekt befejezési dátuma: 2024.06.30.

 

Projekt tartalmának bemutatása:

 

Cégünk jelenleg Magyarország piacvezető virágkötészeti kellék, kreatív hobbi, valamint dekorációs- és ajándéktárgy nagykereskedése. A szigetszentmiklósi nagykereskedés 3 000 négyzetméteren mintegy 10000 féle termékkínálattal rendelkezik. A cég a Flora Hungaria Virágpiacon és Szegedi Virágpiacon is jelen van. Magyarországon túl a környező országokba is szállít, Romániában telephellyel is rendelkezik.

Tevékenységünk színvonalának emeléséhez és cégünk fejlődésének biztosításához az alábbi tevékenységeket kívánjuk megvalósítani a projekt keretében.

Projektünk tartalma:

Új eszközök beszerzése:

A fejlesztés keretében az alábbi technológiai fejlesztést eredményező eszközöket tervezzük beszerezni:

-elektromos magasraktári komissiózó

-homlokvillás targonca

-horizontális komissiózó targonca utazó platformmal

-személyi emelő / komissiózó gép

-állványrendszer

-hulladéktömörítő

A szélesebb kínált termékpaletta magasan korrelál a piaci részesedés (külpiaci terjeszkedés) és az elérhető árbevétel emelkedésével. Ehhez elengedhetetlen az eszközparkunk fejlesztése és hatékonyságunk növelése.

Raktár építés:

A rendelkezésre álló saját tulajdonú raktárterületen – amelyet fizikailag a cég forgalmával már túlhaladott - a termékek magaspolc-rendszerben kerülnek tárolásra. A raktárterület bővítése fizikai kapacitásnövekedést és minőségi (technológiai) fejlődést egyszerre jelentene, amelyre a további forgalomnöveléshez a vállalatnak szüksége van. Az alternatív megoldások drágák, hatékonyságuk nem megfelelő (sátorépítés, raktárbérlés).

IT fejlesztés:

Octopus rendszer következő moduljainak beszerzése: Vállalati CRM, értékesítés; Kontrolling és döntéstámogatás; Beszerzési, logisztika; Elektronikus iratkezelés. A megfelelő kimutatások és hozzáférések kialakításával gyorsan és hatékonyan, minden szereplő számára egyértelmű, azonos és könnyen értelmezhető elemzéseket láthatnánk bárhonnan (akár mobiltelefonon is, IoT).

A szoftver működtetéséhez szükséges hardverek beszerzése: notebookok, RF adatgyűjtők, RF hálózati eszköz.

Megújuló energia:

Annak érdekében, hogy működési költségeinket és ökológiai lábnyomunkat is csökkenthessük, az új raktárterületünkben 10 kW-os vákuumcsöves napkollektorok felszerelésével energiahatékony módon biztosítanánk a megfelelő fűtést.

Külpiaci megjelenés:

Bulgáriában és az ex-Jugoszláv országokban a piacra jutást, Romániában pedig a már megkezdett fejlődés elmélyítését célozza. Ezen célok elérésnek érdekében offline marketing anyagok, PR és social media megjelenések, kiállításokon való részvétellel kapcsolatos költségeket számolunk el a pályázat keretében.

Tanácsadás:

Annak érdekében, hogy növekedési ütemünket a logisztikai folyamataink tervezésével is le tudjuk követni folyamattervezési tanácsadást szeretnénk igénybe venni. A külföldi terjeszkedés és a termékkínálatunk

bővítése elkerülhetetlenné teszi a tervezési folyamatok újragondolását, megreformálását.